IndexInt IndexInt IndexInt IndexInt Home

Finivlam
Bedrijventerrein

`s Gravendijck
Keyserswey 49 b
2201 CW Noordwijk


Tel:    071-3624403

Mob: 06-45770505

E-mail:
info@finivlam.nlKaart


Producten om zelf textiel brandveilig te maken Finivlam Christmas Special De Werking Milieu Advies op maat Fotogalerij Referenties Vlaggen,etc. Home Brandpreventie Testen Het aanbrengen Garantie en Certificaat Offerte Grote projecten/Kleine projecten Tot wel Stoffen op rol Over ons

Brandvertragendheid in scholen.


Ook in scholen is brandvertragendheid een “hot issue”.  Regelgeving wordt aangescherpt, controles worden strenger en budgetten worden steeds meer gekort. Finivlam  is uw meedenkende partner in preventieve brandveiligheid voor het interieur van uw gebouw. Gordijnen, vitrages en decoraties vallen onder de gebruikersvergunning en zullen moeten voldoen aan de eisen van de brandweer.

Finivlam hanteert een lange garantieperiode van maar liefst vijf jaar op behandelde stoffen. Samen met een scherpe prijsstelling die past binnen uw budget, bent u voor jaren verzekerd van een brandveilige situatie binnen uw gebouw.TNO/Effectis

FINIVLAM ®  is er als enige bedrijf in geslaagd om bij het testen van de brandvoortplanting van gordijnstof de hoogste klasse te behalen. De brandvoortplantingstest (NEN 6065) is de zwaarste test in de categorie brandveiligheid en wordt voornamelijk toegepast op allerlei “harde” bouwmaterialen zoals hout, kunststof panelen enz.

Bij het testen van gordijnstof, bestaand of nieuw, zijn de testresultaten nog nooit boven klasse II uitgekomen. Het nu behaalde resultaat van FINIVLAM ®  valt in klasse I en moet worden gezien als een doorbraak op het gebied van brandpreventie.


De Werking

Zodra de temperatuur als gevolg van vuur boven de 120 graden celsius stijgt worden de verschillende bestanddelen van de beschermlaag actief. Het product zorgt voor een koeling van het oppervlak waardoor een uitbreiding van de vlammen wordt voorkomen. Tevens wordt er uit de directe omgeving zuurstof onttrokken, waardoor het vuur zal doven en geen verdere schade kan aanrichten.


Milieu

FINIVLAM® voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu. Het product is niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het na applicatie geurloos, veroorzaakt geen irritaties en heeft een neutrale PH-waarde. Ook tast het kleuren en stoffen niet aan.

Certificaat

Met FINIVLAM ® behandelde stoffen voldoen aan de hoogste wettelijke normen NEN-EN-ISO 6940, 6941, BS 5438, NEN 1722, DIN 5436 en de NEN 6065. Het product is meerdere malen getest door diverse brandweerkorpsen, met positief resultaat. Uiteraard ontvangt u voor de door ons behandelde stoffen een certificaat van behandeling.


Garantie

FINIVLAM® garandeert de werking van haar product voor een periode van vijf jaar.

De garantie vervalt indien de door ons brandvertragende behandelde oppervlakten worden gereinigd, gewassen of met andere producten worden behandeld.


Advies op maat

Om voor iedere situatie een passende oplossing te bieden informeren wij eerst naar de vezelsamenstelling. Om een optimale brandvertragende werking te garanderen doet FINIVLAM® een brandtechnisch onderzoek naar de te behandelen stof..
Hiervoor ontvangen wij graag een staaltje van de stof.


De mogelijkheid bestaat om stoffen op locatie te laten impregneren maar het kan uiteraard ook in onze werkplaats gebeuren. In onze moderne werkplaats maken wij gebruik van een uniek droogsysteem waardoor de stoffen snel drogen. Tijdens de drogingperiode hecht het product zich aan het oppervlak en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag.


Zelf doen.

Uiteraard kunt u Finivlam ook  zelf toepassen, u ontvangt bij uw bestelling een invulcertificaat en een uitgebreide gebruiksaanwijzing. Wel bent u in dit geval zelf verantwoordelijk voor het uiteindelijke resultaat. Wilt u de applicatie zelf verzorgen, dan hebben wij een uitgebreid assortiment producten voor u, met een garantieperiode variërend van drie maanden voor tijdelijke toepassingen tot maar liefst vijf jaar voor duurzame applicaties. Voor meer informatie kunt u hier verder gaan.


Prijsopgave behandeling in de werkplaats, of op locatie

De prijs is afhankelijk van de soort stof, de maximale hoogte en breedte. Bij behandeling van nieuwe stof in onze werkplaats dient de stof in banen geknipt aan geleverd te worden.

Voor een exacte prijsopgave adviseren wij u om ons aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen en een staaltje van de te behandelen stof bij te voegen.